Brussel – Atlanta – San Francisco

Vandaag is het eindelijk dan zo ver: we vertrekken naar ons geliefde Amerika. Ondertussen voor de 3de keer! Maar dit keer mogen we er weken lang blijven en rondtrekken, de vorige keren waren een kortere citytrip naar New York.

We zijn al vroeg wakker, een uur voor onze wekkers en op het uur waarop Dave zou moeten gaan werken. We proberen nog wat te dutten maar er komt maar weinig van. We praten al over de vlucht, over wat we nog moeten klaar nemen. Uiteindelijk staan we maar op. Ik neem een ontspannende douche en Dave wordt wakker met zijn koffie. Nog een laatste opruim ronde en een kleine afwas: we kunnen het maar beter proper achter laten, toch? šŸ˜‰

We controleren de laatste keer onze valiezen en wegen ze. De grootste valies blijkt toch net iets teveel te wegen met de tent enzovoorts. Wat kleine aanpassingen en de gewichten zitten binnen de marge van 23kg. De lege extra koffer blijft maar thuis dan, indien nodig kopen we er wel eentje bij. ik geef onze katten nog enkele knuffels, die lieverds ga ik toch missen. Maar er zal goed voor ze gezorgd worden.

Dan vertrekken we ruim op tijd naar Brussels Airport. Uiteindelijk hebben we last minute besloten om toch met onze eigen auto te gaan en niet met de trein. Het verschil in kostprijs was verwaarloosbaar en het was een heel stuk handiger met de grote koffers. We parkeren onze auto op Discount Parking 2 en kunnen dan op een bus wachten die ons tot aan de deur van Zaventem brengt.

De bus is er snel. Ongeveer 10 minuutjes moeten wachten en op minder dan 10 minuten stonden we al in de vertrekhal. Het inchecken was al bezig bij Delta dus sloten we aan in de rij. Al snel kwamen er enkele medewerkers de vlucht checken, een volgende onze paspoorten en dan volgden de typische vragen: wat is je eindbestemming? Heb je je bagage zelf ingepakt? Is alles van jou of heb je iets gekregen van iemand anders? Heb je poeders meer dan 350 gram bij? Wanneer vertrek je terug uit Amerika? Wat ga je doen in Amerika? Maar wel allemaal op een heel vriendelijke en ontspannen manier. Het inchecken duurde even omdat de (oudere) dame achter de balie onze boardingpassen niet correct uitgeprint kreeg. Ook de balie naast haar had problemen. Na even wachten en excuses van de dame konden we opweg naar de security van de handbagage en onszelf. Dave was meteen in orde, mijn bakje werd opzij genomen voor een extra drugs test.

Op minder dan een halfuurtje waren we door alles heen en kon het lang wachten beginnen. Onze vlucht was al met 1u35 vertraagt door een omleiding. Via de app van Delta zeggen we dat het vliegtuig uit New York kwam, dan naar Saint John’s in Canada vloog en uiteindelijk naar Brussel. We doden de tijd met wandelen door de hal, mensen kijken, een dutje.

Rond 11u komt het vliegtuig aan en zal het niet zolang meer duren nu. Onze vlucht was oorspronkelijk om 11u05, nu om 12u40. Ter compensatie heeft Delta een standje gezet met gratis knabbels en drankjes met een toch wel ruim aanbod! Een heel mooie geste vind ik. We hebben er smaak van.

Kort daarna mogen we boarden. Alles gaat zeer vlot. De vlucht begint met een speciale mededeling. Plots gaat er in de rij naast ons iemand op 1 knie en vraagt hij zijn vriendin ten huwelijk. Het hele vliegtuig klapt, het personeel vindt het geweldig en ze worden met champagne gevierd. Zo was meteen de sfeer gezet! Kort hierna volgt een snack: “biscoffs” oftewel zoals wij ze kennen: speculaasjes šŸ˜‰

Daarna de maaltijd. Dave heeft een “honey glaced chicken breast with cheddar en onion mashed patatoes and yellow and orange carrots” en ik had een “tomato and mozzarella ravioli with cream sauce and spinach”. Allebei ongelooflijk lekker!

Ik ben ongelooflijk verrast van de service van Delta. Zeer attente medewerkers en oog voor detail. Bij de eerste drankenronde vroeg ik om een drankje zonder ijs, bij de tweede drankenronde gaf de Steward dit meteen “with no ice for the lady, right? ;-)”

We hebben de tijd gedood met wat films, slapen, kiekeboe spelen met het kindje achter ons en eten…. zeer veel eten. Als je van een Delta vlucht met honger komt, is het je eigen schuld! Wat een overvloed aan eten.

De overstap in Atlanta ging zeer vlot. Op 5 minuten door Customs, gevolgd door bagage afhalen, opnieuw inchecken en naar de airtrain. Op hoop en al een halfuurtje stonden we in de juiste hal. Een zeer efficiƫnte luchthaven, overal hulp en meteen de nodige uitleg.

het was nog even spannend om op de laatste vlucht te raken. Onze boardingpassen werden steeds geweigerd en we moesten aan de kant gaan. Wat later gebeurde hetzelfde bij nog een koppel uit Belgiƫ. Vermoedelijk hadden de computerproblemen van deze ochtend er toch wat mee te maken. Een hogere rang kwam wat tokkelen op de pc en begon te coderen. Na enkele malen proberen was het in orde en mochten we boarden, oef!

de laatste vlucht van 5 uur tot San Francisco hebben we vooral proberen doorslapen. Niet evident met een stevige Trump-aanhanger (rode pet inclusief) die de hele vlucht aan het duwen was. Ook was er ter hoogte van Memphis wel wat turbulentie. De piloot verplichtte tot gordels, geen verplaatsingen en ook de cabin crew mocht niet beginnen aan uit uithalen van de drankwagentjes. Gelukkig was alles redelijk snel voorbij en waren we uit uit de donkere wolken. We landden in San Francisco met een prachtige zonsondergang.

Dan mochten we onze huurauto ophalen. Jammer genoeg was de AirTrain buiten gebruik en was het even zoeken hoe we er moesten geraken. Een shuttle bracht ons er naar toe. Toen kwam de -letterlijk- BIG suprise: we mochten een Jeep Grand Cherokee meenemen met maar 2000mi op de teller. Wat een wagen! Dat wordt onze thuis voor de komende weken.

Moe maar voldaan komen we aan in ons eerste hotel: Best Western Coyote Point Inn. Ik schrijf nog even de blog af om alle indrukken te verwerken maar ook mijn oogjes gaan na 26u wakker zijn, snel dicht.

Aantal miles gereden: 7 miles

Auteur: Ragjee

Wij zijn Dave en Ragnay en maken in de zomer van 2019 onze allereerste roadtrip door Amerika. Hier kan je onze reisverslagen vinden.

EĆ©n gedachte over “Brussel – Atlanta – San Francisco”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s