Grand Canyon – Kingman

– De foto’s volgen nog voor voorafgaande en deze blogs. Staan al op de backup, volgen zodra er tijd is om op de computer te gaan. –

Het was een speciale nacht, na de wind van gisteren hebben we nu de regen in de Grand Canyon meegemaakt. De hele nacht heeft het op en af hard en zacht geregend. Maar binnen in onze tent lagen we lekker droog: goed tentje!

’s ochtends was het wel een hele opgave om alles op te ruimen, alles was nat. Gelukkig was het de laatste dag kamperen. Overbodige dingen hebben we weggegooid en zo kwam er ook ineens heel wat plaats vrij in de valies. Goed voor souvenirs 😉 we nemen enkel de tent mee terug, de matras en dergelijke hebben we achtergelaten.

We zijn nog een chocomelk gaan halen in de koffiecorner in de Yavapai Lodge.De vermoedelijke jobstudenten deden het wel goed maar waren héél traag. Ze konden de stroom aan mensen niet bijhouden. Eens we ons drankje hadden, was het wel echt in orde.

Daarna hebben we nog kort rondgekeken in de Grand Canyon maar hadden gewoon zin om door te rijden. We zouden vandaag en morgen grotendeels over de route 66 rijden.

Onze eerste stop was het plaatsje Williams. Op en top Amerikaans en je merkt dat alles draait op het tourisme. Het is wel eens leuk om er door te wandelen. Allerlei kleine winkeltjes, de al iets grotere met souvenirs waar overal het bekende logo “route 66” op staat. Ze zijn hier ook duidelijk voor het openbaar dragen van een wapen. Overal wordt er reclame van gemaakt en ook aan de kassa stond een echte “cowboy” met plat accent en zijn geweer aan de broek.

De volgende stop was Seligman. Een dorpje dat nog meer leeft van tourisme dan het vorige. Hier is er 1 straat met allerlei souvenir winkels en foto spots. We eten iets bij Roadrunners en bekijken enkele souvenir winkels.

Bij één bepaald kopen we iets. De man doet met iedereen een babbel en straalt echt iets uit. Hij heeft ook een hele verzameling aan auto’s en oude moto’s. Dave was in de wolken.

Aan de kassa staat er een jongen Dave een hele tijd aan te staren. Na enige tijd zegt hij “Hey, has anyone ever told you, you look like …. from Arrow?” , we schudden onze hoofden en zijn verbaasd. De naam die hij zei is me ontgaan. De man aan de kassa maakt nog een grapje “at least he didn’t say you look like Kermit the frog”. We lachen, betalen en gaan verder.

We rijden verder en zien het in de verte heel donker worden en regenen met onweer. Hoe meer we rijden, hoe kouder het wordt. Op enkele tientallen minuten zakt de temperatuur met 15 graden. We komen even in een hagelbui terecht. Heel bizar hoe het voor ons donker is en achter ons stralend blauwe hemel en zon.

Dan is onze volgende stop Hackberry. Letterlijk 1 grote souvenir winkel helemaal aangekleed in de gepaste stijl. Er is veel te zien. Een oude bar, een plafond vol geld, en heel interessant ingerichte wc’s! We kijken er een hele tijd rond.

Buiten de store zitten we even op een schommelbank. Voor de winkel zit een man gitaar te spelen. We genieten en luisteren naar “just the two of us”.

Daarna rijden we door naar ons hotel in Kingman. We hebben er een prachtig ruime kamer! Een zalig groot bed, een zithoek, bureau, hoekje met ijskast en een mooie badkamer. Het voelt als ons eigen appartementje. Buiten is er een zwembad en dat testen we meteen.

Na een tijdje zwemmen is het ook hier aan het onweren. We beslissen iets te gaan eten en kiezen voor Pizza Hut. We nemen kippenboutjes en medium pizza’s. Wat ze hier medium noemen is voor ons écht LARGE. Als het niet groter is. We nemen bijna een hele pizza mee. Als we de rekening betalen zijn we bijna zeker dat er iets vergeten is, zo goedkoop! Maar we kunnen het niet meer achterhalen.

‘S avonds doen we het rustig: foto’s op de computer zetten, tv kijken (Deal or No deal), wat blog bijwerken.

Auteur: Ragjee

Wij zijn Dave en Ragnay en maken in de zomer van 2019 onze allereerste roadtrip door Amerika. Hier kan je onze reisverslagen vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s