Kingman – Anaheim

Wat een zalig bed. Dit hotel in Kingman is écht aan te raden! Na rustig wakker te worden, kunnen we aansluiten aan het ontbijt. Ruime keuze uit warme gerechten en eieren, brood en bagels, zelf wafels maken, yoghurt met allerlei toevoegingen, fruit, … een mooi aanbod! We eten onze buikjes rond en gaan verder op pad. Het is vandaag de langste reisdag van de hele reis.

We kijken in Kingman nog even rond in het Historic District waar ook een oude stoomtrein staat en enkele typische route 66 dingen. Nadien rijden we verder.

We rijden op de Sitgreave Pass verder richting Oatman. Onderweg stoppen we bij (wat wij denken) een scenic uitzichtpunt is. Dat is het ook, maar overal staan ook herdenkingen en kleine ‘graven’ verspreid van overledenen. Kindertekeningen, teksten, foto’s, … het is heel aangrijpend om te zien. Het is er muisstil.

Na deze kronkelende bergweg komen we aan in Oatman. Een soort ghost-dorpje waar de ezels nog vrij loslopen. We kijken er een tijdje rond, het is een leuke stop op de route 66!

Wanneer we Needles passeren, stoppen we even bij de McDonalds om een Large (liter) cola te kopen voor 1 dollar en we nemen elk een ijsje. De cola is zelfs free refill, wat de prijs nog meer absurd maakt.

We gaan verder op pad naar Roy’s Motel en Café. Online werd dit aangeraden als een interessante stop. Wanneer we er aankwamen, vonden we er niks aan. Er is niets meer te eten, de wc’s zijn niet wat het moet zijn en de gasprijzen zijn gigantisch hoog. Er staat enkel een route 66 sign op de baan waar je wat foto’s kunt nemen. Een echte tegenvaller, geen stop waard!

Hoe meer we koers maken richting Joshua Tree National Park, hoe donkerder het wordt. Wanneer we aankomen bij het Visitor Center is het windstil en pikdonker. Enkele minuten later begint het met bakken uit de lucht te vallen, barst er een hels onweer los. Iedereen schuilt. Volgens de Rangers is het nog veilig om in het park te gaan. Rustig rijden, voldoende water en als het hard begint te regenen aan de kant gaan. We twijfelen. Plots gaan alle gsm’s af met een Amber Alert: Flash Flood Warning in onze omgeving. We beslissen om Joshua Tree voor een volgende reis te houden en het risico niet te nemen. En maar goed ook… na 10 minuten rijden, staan de straten compleet blank, liggen de zandzakjes overal klaar, staan er kegels waar men beter niet rijdt, rukt het leger uit. We rijden plots midden in een Flash Flood. Een hele ervaring!

Gelukkig rijden we richting het goede weer. Achter ons blijft het donker. We komen in de drukte van Los Angeles. Al bij al valt het verkeer heel goed mee, Antwerpen is véél drukker. Hier gaat iedereen dezelfde snelheid en is minder gehaast.

We stoppen onderweg nog bij een In’n Out Burger om voor de eerste keer deze burger te testen. Iedereen is er vol lof over. Het menu telt welgeteld 3 burgers om uit te kiezen. Het meisje achter de kassa vraagt of we al bij hen geweest zijn, we zeggen dat het onze eerste keer is. Ze wenst ons proficiat en geeft ons “kroontjes” van de keten. Wat later volgt het eten. De burgers zijn écht zo goed als ze zeggen. Vers, smaakvol!

Na in totaal 2,5u te rijden sinds Joshua Tree komen we aan bij ons goedkoopste motel van de reis. Het is een typisch motel dat je in films zou zien. Het volk dat er rondhangt is redelijk “raar” en er gebeuren oa drugsdeals. We hebben met niemand problemen maar voelen ons toch niet 100% veilig. De kamer zelf is ruim, maar kon properder. Voor de prijs kon je ook niet veel verwachten.

We nemen nog een zwem, proberen wat TV te kijken maar veel zenders zijn er niet. Uiteindelijk gaan we tamelijk vroeg slapen om fris te zijn om morgen naar Disneyland te gaan.

Auteur: Ragjee

Wij zijn Dave en Ragnay en maken in de zomer van 2019 onze allereerste roadtrip door Amerika. Hier kan je onze reisverslagen vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s