Anaheim (Disneyland)

Vandaag vroeg uit de veren om de grote massa voor te zijn bij Disneyland.

Het motel voorziet een heel basic ontbijt dat bestaat uit cereal, toast en koffie of fruitsap. Niet veel maar wel iets om je dag mee te starten.

We eten op ons gemakje en tegen 7u bestellen we een Uber. Enkel minuten later zijn we onderweg met een Koreaan naar Disney. Hij probeert het gesprek gaande te houden maar het is soms niet evident om zijn engels te verstaan. Na een kwartiertje zijn we er.

Het volk komt al goed toegestroomd. We volgen de meute tot aan de ingang. Als eerste moeten we door security. Dave had de monopod mee voor de GoPro. Deze mocht niet mee binnen en gooiden ze weg. Dat was dan de 2de monopod die we zo kwijtspeelden. 5 jaar geleden in Oostende net hetzelfde. Het ergste van al was dat er mensen waren met -uitschuifbare- tripods voor DSLR’s en dat mocht dan wel binnen. Snappen wie snappen kan.

Rond 7:30 open ze de poortjes en kan het scannen beginnen. De attracties gaan pas om 8u open maar je hebt een goede voorsprong als je al door alle checks bent.

Stipt 8u gaat alles open. We kunnen meteen op Space Mountain. (Later die dag stond er een wachtrij van 100 minuten), we doen It’s A Small World en de Matterhorn allemaal op minder dan een halfuur. Bij It’s A Small world hebben we een heel bootje voor ons alleen.

We nemen ondertussen ook fastpass tickets. Handig zo de hele wachtrij voorbij lopen. Ik raad het iedereen aan! Zeker als je weinig tijd hebt en er maar 1 dag bent.

Bij het wachten op ons tijdslot van Indiana Jones, eten we een kippenstick. Heel erg lekker! Wel duur. 10 dollar voor 2 satestokjes met elk 3-4 stukjes kip op. Maar da’s typisch pretparken. Kort daarna doen we Indiana Jones. Een heel knappe attractie!

De attracties volgen elkaar goed op. We doen er nog eentje van Toy Story waarbij we tegen elkaar op dingen schieten vanuit het karretje, eentje van Star Wars dat een simulatie is met 3D beelden en bewegingen. Deze vond Dave heel erg knap.

We ontmoeten enkele Disneyfiguren: Tinkerbell, Pooh Beer en Tijgertje. In het park zien we er nog maar de wachtrijen zijn best lang.

Rond half 2 eten we bij de Hungry Bear. Spijt dat we dit hebben genomen. Het eten was lekker maar de wachtrij enorm. Er was 1 meisje aan de kassa voor 2 rijen. Ze deed steeds iemand links, dan iemand rechts. En jammer genoeg voor ons waren er animatoren van een zomerkamp die niet slimmer waren dan voor elk kind apart te bestellen en op dat moment ook nog aan elk kind moesten vragen wat ze wouden. De rij werd echt irritant. Een Brit is er op gaan spreken of de persoon aan de kassa niet even alle bestellingen samen kon nemen van hen ipv steeds nog de andere kant er tussen te nemen. We hebben er denk ik drie kwartier staan wachten.

Nadien hebben we nog enkele kleine attracties gedaan. Hier vroeg zijn heeft geloond, we hebben bijna alles kunnen doen. Rond half 4 zijn we naar Disney California Adventure gegaan, het park over het klassieke Disneyland.

Hier hebben we maar enkele attracties gedaan waaronder een over Ariel en het grote reuzerad. De wachttijden waar hier enorm en ook fastpassen waren ofwel op, ofwel voor pas uren later.

We waren ook moe en besloten om nog enkele souvenirs te kopen en naar het hotel te gaan.

Het was een gezellige dag in the happiest place on earth.

Auteur: Ragjee

Wij zijn Dave en Ragnay en maken in de zomer van 2019 onze allereerste roadtrip door Amerika. Hier kan je onze reisverslagen vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s