Anaheim – Los Angeles

Vandaag rijden we dieper naar Los Angeles. Vandaag staat Universal Studios op de planning. Een thema park volledig ik teken van de filmindustrie.

We frissen ons op en nemen nog een keer van het basic ontbijt. Daarna checken we uit.

Het duurt ongeveer een halfuurtje voor we er zijn. We staan in rij aan te schuiven om te parkeren. Tot we plots tot de vraag komen “nemen we een rugzak mee binnen… euhm… hebben wij onze beide rugzakken bij?!.

Nee dus. Een rugzak staat nog in het hotel. En jammer genoeg de meest waardevolle met laptop en de harde schijf met foto’s. Ik bel het hotel om ze het te laten weten. Veel aandacht geeft balie medewerker er niet aan. “We’ll check. You can pick it up whenever you want. It will be at the front desk”

We wandelen over de Citywalk maar we zijn eigenlijk te zenuwachtig om er van te genieten. Ons idee was om alles hier te doen en terug te keren maar dat plan veranderd snel. We rijden gewoon nu terug. Het is te kostbaar.

Ik vraag aan een dame in de parkeergarage of ons ticket nog geldig is later op de dag en ze bevestigd dit. We kunnen dus in en uit de garage. Mag wel voor 25 dollar aan parking. Ik bel ook nog eens naar het hotel om te zeggen dat we onderweg zijn.

Jammer genoeg komen we in de file en duurt het meer dan een uur om er te geraken. Eens daar, staat de balie medewerker buiten wat te praten. Binnen staat er ondertussen een rij van 5 man. Het is midden op uitcheck uur. Na een tiental minuten beslist hij toch binnen te komen.

Ik zeg dat het voor de rugzak is en hij stelt enkele vragen voor zeker te zijn. Welke kamer. Op welke naam. En dan toont hij de rugzak. “This yours?” , een last valt van onze schouders. Ja! We checken of alles er nog inzit en kunnen dan verder op pad.

Ook in de richting naar Universal is er file maar we maken er ons er niet druk in. Rond half 12 komen we nu écht aan.

Het is al best warm. Een dag van 32 graden maar best te doen. Eerst door de security, dan in de rij om binnen te gaan. We hebben express tickets waar we overal de rij mogen voorsteken. Ze printen niet uit dus moeten we even langs het gebouw ervoor. Daar is het even aanschuiven maar alles gaat redelijk vlot.

Als eerste doen we een Special Effects Show. Echt knap! Van mensen in brand steken tot tonen hoe ze geluid op film zetten. Heel leerrijk.

Daarna ontdekken we Springfield. Uiteraard, alles over The Simpsons. We doen er een simulatie. Écht knap gemaakt en we komen er een beetje misselijk uit, zo goed nagemaakt was de rollercoaster. We kijken nog wat rond en eten een gigantische donut.

We doen de bekende Studio Tour en die was echt wel de moeite. Leerrijk en knap. Je komt langs echte filmsets, maakt 3D simulaties mee van King Kong en The Fast and Furious en beleefd een echte tsunami in een metro. De moeite waard.

We nemen de roltrappen naar beneden en ontdekken de lower lot. Heel erg veel is hier niet te zien. Maar de nieuwe Jurasic World Ride was net geopend en dat zag je aan de drukte. We doen er enkele attracties en keren terug naar de Upper Lot.

We kijken nog de dierenshow die de moeite was. Een vogeltje was er op getraind om dollarbriefjes heen en weer te vliegen. Er passeerden honden, katten, varkens, vogels, ….

We deden nog enkele simulaties en eindigden bij de Waterworld show vol actie. De mannen daar waren niet vies om mensen nat te spuiten in de “wet zone”. Emmers water vlogen er in het publiek!

Als laatste keken we nog eens bij Harry Potter maar daar hebben we niet echt iets mee.

Op de weg naar buiten vroeg een medewerker of we nog een enquete willen doen. We werden mee naar een chique gebouw genomen en daar beantwoordde ik allerlei vragen. Over de attracties tot het personeel tot hygiëne en waar ik iets zou eten.

We slenteren nog wat over de Citywalk. Heel gezellig ’s avonds met al die lichten. Er is een danssessie bezig waar je aan kon meedoen. Wij gaan iets eten en nemen een small pizza deze keer bij Pizza Hut. Dat namen ze heel letterlijk en deze keer waren ze dan ook héél small. Ach het vulde de maag. Schrik niet van de prijzen op de Citywalk. Ze vragen nog steeds goed door.

Onze AirBnB ligt op 10 minuutjes van Universal. We waren gewaarschuwd voor smalle parkeerplaatsen en dat waren ze ook. Maar met veel manoeuvreren en langs buiten kijken lukte het met de Jeep. Het appartement zelf was heel netjes!

Helemaal ondergedompeld in de filmwereld konden we gaan slapen.

Auteur: Ragjee

Wij zijn Dave en Ragnay en maken in de zomer van 2019 onze allereerste roadtrip door Amerika. Hier kan je onze reisverslagen vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s