Los Angeles

We beginnen de dag rustig. Naar goede gewoonte in steden zoeken we de dichtstbijzijnde Starbucks op en naar Amerikaanse gewoonte zitten er 2 om de hoek. We gaan er rustig iets drinken. In de verte zien we het Hollywood Sign al. De Starbucks is gelegen midden in een groot Winkelcomplex midden op de Walk Of Fame.

Een logisch vervolg is dus dat we deze is gaan aflopen. We kijken naar de sterren op de grond, kijken eens bij het Chinese Theater. Wel eens leuk om gezien te hebben maar veel speciaal is er niet aan. Het is leuk om bekenden te zoeken tussen de sterren of voetafdrukken.

Zeker ook oppassen met de mensen op straat die verkleed zijn. Bij ons kwam er een zéér enthousiaste Superman rond ons hangen, ons vastpakken, verplichten voor een foto. We zeiden duidelijk nee maar toch doorgaan. Endan zei hij “10 dollars now.” , we waren gelukkig zo assertief om te zeggen dat wij geen foto wouden. “5 dollars.” , “No.” “Whatever you can give”, ‘nothing, bye now.” Hij was er niet mee gediend en later kwamen we hem nog tegen maar bij ons probeerde hij het niet meer opnieuw :p

Nadien zijn we terug naar het appartement gegaan om de auto te halen. Echt gemakkelijk zo een appartement midden in het centrum. We zijn naar de Hollywood Bowl Overlook gegaan en hadden er chance met een parkeerplaatsje. We hebben er rondgekeken op de verschillende hoogtes en maakten foto’s.

Hierna besloten we naar Beverly Hills te rijden. Als eerste stop een shoppingcentrum waar we meteen ook even goedkoop konden parkeren; Dave had dringend een riem nodig, hij was de zijne thuis vergeten en het leek wel of hij vermagerd was. Speciaal, ondanks de vele hamburgers 😉

Om de hoek zat er een Subway en daar hebben we een broodje gaan halen. We keken mensen op het terras, dure auto’s die voorbij kwamen.

Nadien zijn we de “Golden Triangle” gaan bekijken op de Rodeo Drive. We vonden een parking waarbij we de eerste uren gratis konden staan. Lang waren we toch niet van plan te blijven. Wel voel je je meteen een ster hier, de parking is een Valet Parking wat wilt zeggen dat je je auto afgeeft en zij rijden hem weg.

We keken rond tussen de dure winkels, restaurants en Dave was vooral geïnteresseerd in de ongelooflijk dure auto’s die je hier tegen komt. De ene na de andere!

Wanneer we het gezien hadden, gingen we terug naar de parking waar onze auto mooi werd voorgereden en dat allemaal gratis. Dave wou graag Downtown eens bekijken en dat zijn we dan gaan doen.

Daar de auto wegkrijgen was een andere opgave. We vonden een parking “6 dollar for a day!” en namen deze. Ik was een beetje sceptisch of het geen truc was om je binnen te lokken. Op alle plaatsen stond er reserverd for …. dus we vonden eigenlijk geen plek. We wouden buiten rijden maar de persoon die een oogje in het zeil hield, zei dat het OK was om nu ergens te parkeren ondanks dat er een naam stond. En zo deden we dat dus. Nog eens echt gevraagd of er geen boete gegeven wordt. Hij bevestigde.

We zijn Downtown een heel stuk te voet gaan verkennen. We kwamen mooie grote gebouwen tegen, een klein festival dat aan de gang was, een prachtig park waar we een verfrissing namen bij Starbucks en genoten van de locals bezig te zien. Kinderen die in het water aan het spelen waren, mensen druk bezig op laptops, …

We waren wel erg geschrokken van de vele straten vol daklozen. Straten en straten vol met tenten, karton, mensen op de straat, … dat is wel erg schrijnend hier. Ook in Hollywood liggen er heel wat. Los Angeles is de stad met de meeste daklozen, en dat zie je. Drugs en alcohol zijn grote boosdoeners maar ook mensen met psychische problemen die niet de juiste hulp krijgen waren vaak degene die op straat hingen.

Na Downtown zijn we doorgereden naar het Griffith Observatory. 10 dollar aan parking hier maar wel de moeite waard om te zien. Prachtige uitzichten over de stad en een prachtig gebouw. We genoten en namen vele foto’s.

De avond was al gevallen en we kregen honger. We besloten om opnieuw naar The Cheescake Factory te gaan omdat deze in Las Vegas zo goed was meegevallen. Deze zat in een winkelcentrum “The Grove.” onverwacht kwamen we hier dus terecht. Het was er héél gezellig. Eigenlijk een winkelstraat buiten met allerlei winkels rondom gebouwd. Ook een mooie fontein in het midden.

Bij de Factory kregen we een beeper mee, het was er druk. Ongeveer 45 min wachten tot we een tafeltje kregen; Ondertussen konden we nog tussen bepaalde winkels kijken. Er zat voor ons maar één interessante bij: een Apple Store. We keken er rustig rond, volgden de “lessen” die er werden gegeven. Ik had ook een praatje met een Amerikaans koppel die er zat met een kitten. Ze hadden hem net van vandaag. Ze deden ook meteen het kooitje open zodat ik hem kon aaien en knuffelen. Op den duur stond er een heel groepje rond en vele kinderen om te komen kijken.

Op deze manier ging de tijd snel voorbij en was het tijd om aan tafel te gaan. We aten lekker en goed. ’s Avonds was het goed afgekoeld en zochten we de warmte van het appartement op. Het was een mooie dag!

Auteur: Ragjee

Wij zijn Dave en Ragnay en maken in de zomer van 2019 onze allereerste roadtrip door Amerika. Hier kan je onze reisverslagen vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s