Los Angeles

Op tijd opstaan vandaag. We maken in de voormiddag een Studio Tour door Warner Bros. Het is maar een kwartiertje rijden van het appartement.

Wanneer we er aankomen, worden we doorverwezen naar de parkeerverdieping specifiek voor de Studio Tour. We kunnen er met de lift naar boven en melden ons aan. Omdat we op tijd zijn, kunnen we met een vroegere tour mee. We krijgen elk een kaartje met groep A.

Tijdens het wachten nemen we een drankje bij Starbucks en bekijken de foto’s en posters die er ophangen. Interessant om de geschiedenis te zien.

Kort hierna worden we in groepen verdeeld op basis van onze kaartjes. Elk ongeveer met een persoon of 8. Als eerste kom je in een cinemazaal waar je een welkom filmpje bekijkt over wat Warner Bros in de loop der jaren bereikt heeft. Ellen DeGeneres neemt hierin de leiding en je ziet vele scènes uit films en series die ze gemaakt hebben.

Dan verwelkomt je gids je en mag je mee vertrekken naar het wagentje. We hadden geluk en konden met twee volledig vooraan zitten naast de chauffeur. Mooi zicht op alles!

De Studio Tour zelf is écht een aanrader. Wij hadden gids Tawny, een heel enthousiaste dame. We kwamen langs allerlei sets, soms moest er ook stiller gepraat worden omdat er effectief gefilmd werd. We mochten regelmatig uitstappen bij bv. een echte filmset en de lot over Batman met alle auto’s en attributen. Na de Tour mag je nog een soort “museum” zelf doorlopen en dingen doen bv. de set van Friends of The Bing Bang Theory. We waren aangenaam verrast van deze tour!

Na de Tour gingen we richting Santa Monica. We zochten naar een parking en gingen verkennen. We begonnen op de Santa Monica Pier, gingen verder op het strand. We herkenden vele dingen uit films en games.

Op de middag aten we in een beachbar in Venice. Enkele Latino’s bereidden daar verse burgers, taco’s, … niet zo goedkoop maar toen we het eten kregen: de prijs meer dan waard. Heel lekker en een gezellige locatie!

Nadien zijn we doorgewandeld langs Venice. Er hangt hier een heel andere sfeer. Mensen zijn hier veel extravaganter. In het begin was de sfeer wat raar met daklozen en vele verkopers maar in het drukkere gedeelte werd het gezellig.

We zijn nog naar de Venice Canals gegaan. Echt gek hoe dit gewoon in een woonwijk is. Heel mooi en rustig, véél minder toeristisch.

’s Avonds slenterden we nog wat over de Third Street Promenade, kochten nog een taartje bij The Cheescake Factory want een volledige maaltijd konden we niet meer op omdat we vrij laat hadden gegeten.

We zijn teruggereden naar het appartement en even op adem gekomen. Wanneer het donker was zijn we nog eens op de Walk Of Fame gaan kijken. ’s Avonds is er hier veel meer sfeer. En een stevige drukte. We kochten nog enkele souvenirs en een cola voor 1 dollar.

Onze tweede en laatste volle dag Los Angeles zat er op.

Auteur: Ragjee

Wij zijn Dave en Ragnay en maken in de zomer van 2019 onze allereerste roadtrip door Amerika. Hier kan je onze reisverslagen vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s